Brabant Verkeerslabel

Vanaf juni 2016 zijn we in het bezit van het Brabants Verkeersveiligheidslabel.

Het BVL biedt basisscholen en gemeenten de helpende hand om structureel en op de praktijk van alle dag gericht verkeersonderwijs te geven. Het is een initiatief van de provincie Noord-Brabant waarin verschillende organisaties voor verkeersveiligheid met elkaar samenwerken.

verkeerslabel

Het Label is een bewijs dat verkeersveiligheid structureel deel uitmaakt van het schoolbeleid. De leerlingen krijgen verkeerslessen en er zijn verkeersprojecten met praktische oefeningen. Verder is er aandacht voor de schoolomgeving en zijn de wegen er naartoe zo verkeersveilig mogelijk. Daarnaast zijn (verkeers)ouders of -verzorgers betrokken bij verkeerseducatie. Kortom, samen slaan wij de handen ineen om de kinderen te leren veilig aan het verkeer deel te nemen.