Schoolkamp

De kinderen van groep 8 gaan op schoolkamp. Het kamp duurt drie dagen. Alle leerlingen gaan mee, samen met de eigen leerkracht en enkele andere leerkrachten van de school. Een mooie afsluiting van hun tijd op Kbs Jacinta! Voor de kosten van het schoolkamp zie hoofdstuk 9.16 van de schoolgids.

Schoolreis

Groep 1-2: Voorstelling Theater Ziezus in het thema van de kinderboekenweek /Kinderboerderij Wolfslaar/ Aardbeienterras in Rijsbergen

Groep 3: Sterrenwacht in Dordrecht/ Van Gogh-huis in Zundert

Groep 4: Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder

Groep 5: Geofort in Herwijnen

Groep 6: Prehistorisch dorp in Eindhoven

Groep 7: Museum voor beeld en geluid in Hilversum

Groep 8: Kamp Vught in Vught

De Ontdekking: De Ontdekking organiseert gedurende het schooljaar een divers aanbod aan culturele activiteiten. Al onze leerlingen nemen deel aan het programma, dat wordt aangepast aan onze school.

Koningsdag: Alle leerlingen nemen deel aan de sportactiviteiten georganiseerd door Breda Actief in samenwerking met de gemeente Breda. De onderbouw viert koningsdag op sportieve wijze op en rond de school, de oudere kinderen gaan naar een sportveld in de buurt waar zij ook kinderen van andere scholen ontmoeten.

Jacintadag en sportdag: Een maal per vier jaar vieren wij de Jacintadag, een dag waarop we een spetterend feest organiseren waaraan alle leerlingen aan meedoen. In de jaren dat er geen Jacintadag is, houden wij een sportdag op het terrein van Sprint waar ook alle leerlingen aan deelnemen. In 2022 is er weer een Jacintadag.

Picknickdag: In de eerste weken van het schooljaar organiseren wij een picknickdag, een feestelijk moment om het nieuwe schooljaar te vieren.